Sushiberry to coś więcej niż restauracja ze świetnej jakości kuchnią azjatycką. To miejsce z pasją, gdzie chcemy otworzyć przed Tobą świat ciekawych połączeń smakowych, pokazać naszą pasję i zajawkę!
Inspiruje nas sama Azja – zróżnicowana, kolorowa, zaskakująca!
Przyjdź do nas i pozwól się wciągnąć w świat niesamowitych smaków. Zostań, by przekonać się, jak zaraźliwa może być nasza miłość do kuchni azjatyckiej!*
Sushiberry narodziło się z pasji Kuby i Elizy w 2013 roku.
Zaczęliśmy od sushi. Kuba – współzałożyciel sam kręcił rolki i tak wkręcił się w świat sushi, że zamarzył o własnej knajpie – stworzonej na jego zasadach. I tak to się potoczyło…
A skąd „Berry” w nazwie? Zaczynaliśmy od nietypowych połączeń sushi z owocami. Choć dziś odeszliśmy od tego pomysłu, wciąż uwielbiamy zaskakiwać Was nietypowymi połączeniami smakowymi w duchu Fusion! Miód truflowy, sos żurawinowy, pistacje, pasty orzechowe? Te dodatki na stałe zagościły w naszych zestawach i zaskakują Wasze podniebienia.
Zaraziliśmy się też zajawką do ramenu i postawiliśmy sobie za cel stworzenie ramenu perfekcyjnego. Dlatego do naszego bulionu (który gotujemy kilkanaście godzin!) dodajemy świeżo robiony (niemrożony!) makaron i własnoręcznie wędzone produkty! 🍜
Nie zapominamy oczywiście o weganach, z ogromną frajdą wydobywamy smak umami w naszym wegańskim wariancie ramenu!
Nasz szef kuchni i sushimaster Misza fachu uczył się w Moskwie. Dziś daje popis swojej kreatywności i 15-letniego doświadczenia w Waszych zamówieniach! Poza Miszą na pokładzie mamy 25 innych utalentowanych kucharzy, którzy z pasją przygotowują dla Was wyjątkowe połączenia smakowe.
Poza sushi i ramenem zjesz u nas także wybitny Pad Thai! Jednym zdaniem: dla każdego coś pysznego!
Czy Tobie też leci ślinka na myśl o tych pysznościach? Wiesz co robić 😉